CALTCM Summit For Excellence
Program At-A-Glance 

Thursday, October 6, 2022
11:45 AM
Product Theater (No CME) - Lunch (45 Minutes)
12:30 PM
Registration & Exhibits Open
1:00 PM
Welcome & Introductions 
 
1:15 PM
Consensus Leadership: Leadership for Culture Change
2:00 PM
Culture Change: Addressing Inequality, Respect, Cultural Linguistic Competency,
and Racial Equity for Staff Retention
2:30 PM
Break (30 Minutes)
3:00 PM
Putting Staff First: How Everyday Actions Can Improve Morale, Change Culture, 
and Promote Engagement
4:00 PM
What Does Person-Centered Care Mean? How to Develop and Implement a 
Person Centered Care Plan in the LTC Setting
4:30 PM
Poster Session & Happy Hour (No CME) (60 Minutes)
5:30 PM
Break (15 Minutes)

Collaborative Medicolegal Summit: Strange Bedfellows (Dinner Event)
5:45 PM
Welcome to the CALTCM Medicolegal Summit
6:00 PM
Understanding Nursing Home Litigation
6:40 PM
Break (15 Minutes)
6:55 PM
Medicolegal Case Discussion # 1
7:55 PM
Medicolegal Case Discussion # 2
8:55 PM
Pearls: Collaborative Medicolegal Summit
9:00 PM
Closing Comments / Adjourn

Friday, October 7, 2022: Clinical Hot Topics
7:00 AM
Product Theater (No CME)
7:00 AM
CALTCM Education Committee (No CME)
7:30 AM
CALTCM Advocacy Interest Group (No CME)
8:00 AM
Registration/Exhibits Open
 
8:30 AM
Welcome & Introductions
8:45 AM
Bone Health: Osteoporosis and the Prevention of Falls & Fractures
9:05 AM
Cannabinoid System and Current State of Research
9:25 AM
New MD Guidelines: Afib, Diabetes, and HF
9:45 AM
Break/Exhibits (30 Minutes)
10:15 AM
Presentation of CALTCM 2022 Dan Osterweil Leadership Award
 
Michael Wasserman, MD, CMD
10:35 AM
New Drugs: Pharmacy Update
11:15 AM
Diagnosing Mental Illness in NH Residents
11:35 AM
CALTCM Update: What's Happening in PALTC?
12:05 PM
Break/Exhibits
12:15 PM
Product Theater: (No CME) Lunch Break (45 Minutes)
1:00 PM
Break/Exhibits (10 Minutes)
1:10 PM
Introduction to the In The Trenches
1:25 PM
In The Trenches: Round 1
 
Topics
 
1. Conflict Resolution and Difficult Personalities
 
2. Geriatric Psychiatry
 
3. Telehealth: Practical Tips for SNF's
 
4. Ryan's Law: Implementation for SNF /ALF
 
5. Pharmacy Issues in Long Term Care 
 
6. Billing and Coding
2:00 PM
In The Trenches: Round 2
2:35 PM
Break: Ice Cream & Exhibits (25 Minutes)
3:00 PM
Presentation of the 2022 Poster Session Awards
3:15 PM
Policy & Regulatory Update
3:45 PM
Summit Analysis & Application: An Interactive Session 
(Required for ABIM MOC credit.)
4:15 PM
Closing Comments
4:30 PM
Adjourn